Skip to content

Wake up call voor IT’ers: minstens 4 uur per week aan de bak!

Natuurlijk ben je beretrots op je hbo- of universiteitsdiploma in de ICT. Waarschijnlijk hangt hij ook ergens ingelijst aan je muur. Maar wij hebben toch een alarm voor je gezet met rinkelende bellen: niet indutten of achteroverleunen!!!

Uit een onderzoek van McKinsey blijkt namelijk dat je als ICT’er echt moeite moet doen om de technologische revolutie, die in volle hevigheid woedt, bij te benen. Er moet geleerd worden. En dan hebben we het niet over af en toe een cursusje of training op een druilerige zondagmiddag.

Volgens het onderzoek moet je jezelf structureel 4 tot 8 uur per week scholen, wil je mee kunnen blijven doen in de digitale mallemolen. Doe je dit niet, dan mis je de trein. En in het ergste geval komt er geen volgende meer langs jouw station en gaat jouw IT-carrière als een nachtkaarsje uit. Kom dus uit die comfortzone en leer nieuwe dingen. Investeer steeds opnieuw in jezelf, minstens een dagdeel per week!

Dat betekent trouwens niet per definitie een financiële aderlating. Veel scholingen worden vergoed door werkgevers. Maar er zijn ook verschillende goedkope en zelfs gratis trainingen te krijgen die kwalitatief niet veel onderdoen voor hun duurdere evenknieën. Kijk bijvoorbeeld eens op de collegeplatforms Udacity en Coursera. Daar staat een schat aan waardevolle informatie.

Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden om jouw cv aan te vullen. Neem dus gerust contact met ons op!