Skip to content

Finance goes digital: de evolutie die niet meer te stoppen is

Er is geen ontkomen aan: de financiële branche digitaliseert in rap tempo. Aan de ene kant is dat goed nieuws voor financeprofessionals. Veel saaie klussen worden uit handen genomen en informatie is nog nooit zo toegankelijk geweest als nu. Werk je in de finance, dan kun je je werk dus sneller én grondiger doen dan vroeger.

Maar er zit ook een keerzijde aan. Uit onderzoek blijkt, dat veel finance medewerkers op mbo-niveau door de automatisering hun baan dreigen te verliezen. Het handmatig invoeren van papieren bonnetjes, facturen en andere zaken uit de beruchte ‘schoenendoos’ behoort immers tot het verleden. En van de IT-aspecten hebben ze weer te weinig kaas gegeten.

Ook hoger opgeleide finance professionals kunnen klem komen te zitten. De moderne manier van werken vraagt heel andere skills dan waar zij oorspronkelijk voor opgeleid zijn. Het omgaan met big data en andere informatiebronnen is voor sommige medewerkers een erg grote omslag. Niet iedereen staat dus te juichen.

Kortom, op welk niveau je ook werkt binnen de financiële hoek, er zal bijgespijkerd moeten worden om mee te kunnen in deze ontwikkelingen. Gelukkig zijn daar legio mogelijkheden voor. Astorium ondersteunt graag bij het opnieuw inrichten van een financiële afdeling, bijvoorbeeld als je AFAS wilt implementeren. Wij leveren mensen die dat vaker hebben gedaan en de valkuilen voor zijn, zij denken mee op organisatorisch niveau. Maar ook door bemiddeling naar een andere baan of het helpen invullen van digitale vaardigheden.

Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!