Skip to content

IT-ers zijn onze rots in de branding

Al dat digitale vergaderen en thuiswerken vraagt behoorlijk wat van iedereen, maar zeker van de IT-afdelingen. Met name de IT Servicedesks hebben al maandenlang hun handen vol aan het oplossen van verbindingsproblemen en automatiseringsvragen van collega’s. Dat luistert natuurlijk nauw op dit moment: het grootste deel van de zakelijke wereld speelt zich nu online af.

Wees zuinig op je IT-ers

Let erop dat de werkdruk bij je IT-rotsen in de branding niet te hoog oploopt. Je kunt deze gewaardeerde krachten op verschillende manieren ondersteunen in deze moeilijke tijden:

  • Besteed extra aandacht aan persoonlijk contact, zeker als ook zij vanuit huis moeten werken. Lees in ons andere artikel onze tips om eenzaamheid te voorkomen.

  • Stimuleer het tijdig nemen van pauzes en dan ook écht even weg zijn van de werkplek. Maak duidelijk dat eten achter je toetsenbord not done is. Er komen niet alleen kruimels in je toetsenbord, maar je hebt ook letterlijk afstand van je werk nodig om weer op te laden. Het maken van een ommetje of even in beweging komen bij een pingpongtafel zijn dus een prima idee!

  • Voorkom ziekteverzuim door tijdig voor extra ondersteuning te zorgen. Astorium heeft professionals in de kaartenbak, die tijdelijk óf vast je automatiseringsafdeling weer op peil kunnen brengen. Ben je benieuwd wat wij hierin kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!