Skip to content

Juist bij een crisis is grip op Finance essentieel

Veel ondernemers maken dankbaar gebruik van de reddingsboei van de Nederlandse overheid in deze moeilijke tijden. De NOW-regeling zorgt ervoor dat velen hun hoofd boven water kunnen houden. Om deze tegemoetkoming te ontvangen moet alles administratief natuurlijk wel tiptop in orde zijn.

Nu de cyclus van de accountantscontrole ook weer voor de deur staat, kan het zijn dat de stress behoorlijk toeneemt op de financiële afdeling. Bovendien ligt bij veel bedrijven de lat op dit moment extra hoog: in financieel onzekere tijden is het heel belangrijk om alle inkomsten en uitgaven haarscherp in beeld te hebben en op tijd bij te sturen.

Kortom: het is spitsuur bij de financials in bijna ieder bedrijf. Ben je leidinggevende van deze noeste werkers, houd dan goed in de gaten hoe iedereen in zijn of haar vel zit.  Laat de spanning niet te hoog oplopen en neem op tijd maatregelen. Een paar ideeën:

  • Stimuleer het tussentijds opnemen van een snipperdag, waarop even bijgetankt kan worden. Uiteraard gespreid met collega’s, zodat er niet al teveel werk blijft liggen dat dan later weer moet worden ingehaald.
  • Help bij het prioriteren: misschien kunnen sommige vragen of klussen wél even wachten tot een wat rustiger moment.
  • Wordt er veel thuisgewerkt? Houd juist op afstand voldoende contact, dan houd je de medewerkers gemotiveerd en voorkom je afdrijven van het werk. Misschien heb je iets aan onze tips!
  • Zijn er misschien extra handen en hoofden nodig? Dan is het goed om te weten dat wij ervaren financiële professionals op de plank hebben liggen, die hierbij voor korte én langere tijd ondersteuning kunnen bieden.

Wil je extra power in je administratie of even sparren over mogelijke oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op!