Skip to content

Goede onboarding is hét ingrediënt voor een succesvolle samenwerking

Maak kennis met Gaby Schuurman,
ons nieuwe Hoofd Recruitment

Gaby Schuurman is sinds 1 juni ons nieuwe hoofd Recruitment. Midden in de coronatijd durfde Gaby de sprong naar een andere baan te wagen. Ze heeft er absoluut geen spijt van: “Astorium is heel professioneel, maar wél met een gezellige twist. Hoe prachtig is dat?!” Maak via dit interview kennis met onze stralende nieuwe collega. Je krijgt ook direct wat goede tips mee over onboarding!

Mix van stad en platteland

“Je ziet het misschien niet aan mij, maar ik ben letterlijk opgegroeid tussen de koeien en kippen. Mijn kinderjaren bracht ik door in een mini-boerengat vlak bij Utrecht. Later heb ik in Rijssen en Duitsland gewoond, maar uiteindelijk trok ik weer richting Utrecht. Eigenlijk voel ik me door die mix van stad en platteland overal wel thuis. Dat komt ook nu goed uit. Ik pendel op kantoordagen tussen de bossen van Zeist en de stadse kustplaats Den Haag. Juist die afwisseling in omgeving vind ik heerlijk.”

Daarom Astorium

“Ik heb heel verschillende banen gehad. Gestart in de horeca om een centje te verdienen, vervolgens de uitzendbranche ingerold. Daar heb ik mooie stappen kunnen maken, maar op een gegeven moment was ik een tijdje vestigingsmanager en begon het toch te kriebelen. Ik wilde weer nieuwe dingen leren, en wat meer met mijn voeten in de klei staan. Ik zag de vacature bij Astorium, waarbij leidinggeven gecombineerd kon worden met af en toe een search doen in de praktijk. Toen ik kennismaakte met Petra en Bart Jan kreeg ik de bevestiging dat dit dé baan was voor mij. Het voelde direct goed. En dat doet het nog steeds!”

Gaby ten voeten uit

“Is het gek om over jezelf te zeggen dat je veel humor hebt? Verder ben ik enthousiast en heb ik echt passie voor mijn werk. Ik ga voor het resultaat en houd ervan om dingen goed te regelen, maar ik blijf wel altijd op zoek naar de mens achter het verhaal. Dat past ook helemaal bij Astorium, vind ik. Het is daar hard en smart werken. Professioneel, maar ook altijd in voor een dolletje om de sfeer erin te houden. En juist dat is superbelangrijk. Ik probeer die balans ook te houden tussen werk en privé. Ben ik thuis, dan ligt mijn focus op mijn gezin en ontspanning. Eenmaal op mijn werk geef ik mij weer voor 100%.”

Relaxed onboarden

“Ik heb ervaren hoe belangrijk goede onboarding is. Bij Astorium hadden ze het top georganiseerd. Mijn eerste werkdag was in de zon op het strand. Beter kun je als werkgever niet scoren, toch? Juist door die locatie was de kennismaking met het team heel ongedwongen en relaxed. Toen ik de volgende dag een vergadering in ging, was dat direct veel makkelijker geworden. We deelden een mooie ervaring waar we samen met veel plezier op terug konden kijken.”

Gaby’s onboardingtips

“Helaas heeft niet ieder bedrijf een strand om de hoek, zoals Astorium. Gelukkig zijn er meer manieren om iemand goed welkom te heten. Een paar van mijn tips om ervoor te zorgen dat je nieuwe collega zich snel thuis gaat voelen:

  • Zorg voor een onboarding op maat: vraag waar de nieuwe medewerker zelf behoefte aan heeft. Dat is heel persoonlijk. De een leest zich graag rustig in, de ander houdt er juist van om rond te kijken op de werkvloer of heeft voldoende aan een wekelijks werkoverleg met een collega.
  • Neem de tijd: natuurlijk sta je te springen om die nieuwe medewerker en wil je die aanwinst liever vandaag dan morgen up and running Maar plan bewust tijd in voor die belangrijke eerste kennismaking, hoe druk het ook is. Verdiep je echt in je nieuwe collega, luister aandachtig en geef voldoende informatie. Die investering betaalt zich later dubbel en dwars terug!
  • Organiseer live contact: gelukkig is het niet meer nodig om alles online te doen. Maak daar gebruik van. Plan de eerste kennismakingsgesprekken met collega’s op de werkplek. Dat is dé manier om sfeer te proeven en het echte ‘clubgevoel’ te krijgen.

Meer ideeën voor onboarding nodig?

“Dat komt goed uit, want recruitment en inwerken is ons dagelijkse werk. Bovendien vindt Astorium het leuk om onze kennis te delen. Zo komt dit thema binnenkort op de agenda van onze kennissessies. Maar wil je eerder sparren over onboarding? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!”