Skip to content

Een nieuwe baan tijdens Corona

"Bij Astorium voelde ik mij geen nummer, maar een persoon!”

Wel of niet solliciteren op een nieuwe baan, nu de wereld op zijn kop staat door corona? Is het wel verstandig om nu over te stappen? Hoe gaat het inwerken vanuit huis? Leer ik mijn nieuwe collega’s nu wel goed kennen én zij mij? 

Een greep uit de vragen die wij de laatste tijd vaak horen. En wie kunnen deze vragen nu beter beantwoorden dan professionals die zelf de afgelopen maanden via Astorium in hun nieuwe baan zijn begonnen? 

Wij interviewden deze ‘ervaringsdeskundigen’ en vroegen hoe zij het ervaren om een nieuwe baan te beginnen tijdens de coronacrisis. Lees hieronder het eerste interview. Benieuwd naar de andere interviews? Het tweede en derde interview staan ook online!

Robin IJsinga – Medior SCCM Beheerder – Hogeschool Leiden


Zijn vorige werkomgeving omschrijft Robin IJsinga als een warm bad. Maar Hogeschool Leiden, waar hij sinds 1 juli als medior SCCM-Beheerder aan de slag is gegaan, krijgt van hem zelfs het overtreffende etiket ‘sauna’:

“Mijn huidige manager en collega’s leven zó ontzettend met mij mee en zorgen ervoor dat ik me helemaal thuis ga voelen in mijn nieuwe job. Dat is echt heel fijn!”

Robin had het dus eigenlijk prima naar zijn zin bij zijn vorige werkgever. “Maar na een strategiewijziging wilde ik  daar niet blijven werken en ging ik op zoek naar een nieuwe baan. Zo kwam ik bij Astorium terecht. Aanvankelijk leek het er niet op dat ze daar een geschikte vacature voor mij hadden. Hogeschool Leiden zocht wel naar een SCCM-beheerder, maar vroeg iemand met meer ervaringsjaren. Daarom heb ik daar in eerste instantie geen actie op gezet. ”

In de tussentijd was Robin overspannen geraakt en moest hij zijn zoektocht even on hold zetten. “Ik heb drie weken lang niet aan werk gedacht, ik moest echt even thuis bijkomen van de spanningen. Toen ik er weer bovenop was en mij weer meldde bij Astorium, bleek de vacature bij Hogeschool Leiden nog steeds niet vervuld te zijn. Sterker nog: men had het aantal ervaringsjaren naar beneden bijgesteld, waardoor ik precies in het profiel paste.”

“Alsof het zo moest zijn!”

De sollicitatieprocedure liep niet helemaal van een leien dakje. Het was midden in de coronatijd, waardoor het proces wat vertraging opliep. Bovendien merkte Robin dat hij nog niet helemaal 100% hersteld was. “Ik was ontzettend nerveus tijdens het sollicitatiegesprek. Gelukkig had Sonja, mijn recruiter, de manager van tevoren ingelicht over mijn situatie en werd dat meegewogen. Ondanks mijn zenuwen pakte het gesprek toch goed uit.”

Hogeschool Leiden is een heel fijne omgeving om te starten na een moeilijke periode, vindt Robin.

“Iedereen is erg toegankelijk en open, alles is bespreekbaar.”

“Door de coronasituatie werkten de meeste collega’s thuis, waardoor er voldoende ruimte was voor mijn directe collega om mij op locatie in te werken, dus dat liep prima. Sinds begin september werk ik 2 dagen op kantoor en 2 dagen vanuit huis. Dat gaat goed, maar ik moet zeggen dat ik het liefste op locatie zit. Daar kan ik mij het beste concentreren en ik vind het fijn om mijn collega’s regelmatig te zien.”

Robin heeft wel wat tips voor andere starters: “Gun jezelf de eerste twee weken voldoende rust om te wennen aan je nieuwe omgeving en wees niet te streng voor jezelf. Probeer de situatie te accepteren zoals hij is: als het niet mogelijk is om live kennis te maken met je collega’s, dan is het maar zo. Maak dan slim gebruik van de online mogelijkheden die er wél zijn.”

“En tot slot moet je zeker niet bang zijn om vragen te stellen!”

Robin is zeker te spreken over Astorium. “Eigenlijk had ik een vooroordeel tegen recruiters, ik dacht dat zij sollicitanten alleen maar zagen als een mogelijkheid om nog meer geld te verdienen. Astorium werkte eerlijk gezegd beter voor mij dan ik dacht.”

“Bij Sonja voelde ik mij geen nummer, maar een persoon. Ze was echt in contact met mij en hield rekening met mijn situatie.” 

Heb jij vragen of interesse
in meer informatie?

Onze Recruiters Priscilla, Bianca en Sonja helpen jou graag!