Skip to content

Een nieuwe baan tijdens Corona

“Ik ben niet zo’n switcher, maar Astorium gaf mij precies het juiste zetje!”

Wel of niet solliciteren op een nieuwe baan, nu de wereld op zijn kop staat door corona? Is het wel verstandig om nu over te stappen? Hoe gaat het inwerken vanuit huis? Leer ik mijn nieuwe collega’s nu wel goed kennen én zij mij? 

Een greep uit de vragen die wij de laatste tijd vaak horen. En wie kunnen deze vragen nu beter beantwoorden dan professionals die zelf de afgelopen maanden via Astorium in hun nieuwe baan zijn begonnen? 

Wij interviewden deze ‘ervaringsdeskundigen’ en vroegen hoe zij het ervaren om een nieuwe baan te beginnen tijdens de coronacrisis. Lees hieronder het tweede interview. Ook benieuwd naar de andere interviews? Het eerste en derde interview staan ook online!

Mick Choy 

Coördinator IT beheer en Functionaris Informatiebeveiliging bij SBB

 

“Eigenlijk heeft Astorium mij gevonden, in plaats van andersom. Toen ik op LinkedIn had aangegeven wel open te staan voor een nieuwe uitdaging, werd ik tijdens mijn vakantie gebeld door Priscilla van der Sluis. Zij attendeerde mij op een vacature bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en spoorde mij aan om mijn cv door te sturen. Natuurlijk werd ik nieuwsgierig, dus ik besloot erop in te gaan. Tot mijn verrassing reageerde SBB niet alleen positief, ze kwamen zelfs spontaan met een andere vacature die beter bij mij zou passen. Het bleek inderdaad een goede match: ik kwam door de selectie heen en kon voor een jaar starten, met uitzicht op een vaste baan.

“Ik ben begin juni gestart met mijn nieuwe baan, dat was dus nog echt vol in de coronatijd.”

De eerste weken werkte ik uitsluitend vanuit huis, best een gekke start. Normaal wil je als nieuwe medewerker in de eerste weken écht laten zien wat je in huis hebt, overal rondkijken en direct kennismaken met al je collega’s. Vanuit huis werkt dat natuurlijk anders. Dan moet je die ambities toch een beetje naast je neerleggen en niet te streng zijn voor jezelf. Dit zijn nu eenmaal bijzondere tijden, waarin niet alles mogelijk is. Je zult moeten roeien met de riemen die je hebt.

“SBB had het op afstand onboarden trouwens prima geregeld.”

Ik kreeg een welkomst-app met daarin een link. Hiermee belandde ik op het intranet en kreeg ik stapsgewijs informatie over het bedrijf. Op die manier kreeg ik steeds meer gevoel bij de organisatie en raakte ik verbonden met SBB. Verder had en heb ik nog geregeld contact met mijn voorganger, en word ik goed ingewerkt in de processen binnen het bedrijf.

“Mijn tip voor andere mensen die in deze situatie bij een nieuwe werkgever beginnen? Schroom niet om zelf als eerste contact te leggen met collega’s.”

Je bent zelf nog geen bekend gezicht in de organisatie, dus heb je  alle kans dat mensen jou nog niet weten te vinden. Doe je niks, dan blijft je telefoon stil en je mailbox leeg. Zodra ik niet precies wist hoe iets in elkaar stak, heb ik gewoon mijn telefoon gepakt en iemand gebeld waarvan ik dacht dat hij of zij mij wegwijs kon maken. Ik werd eigenlijk nooit met een kluitje in het riet weggestuurd. Iedereen begreep hoe vreemd mijn start moest zijn, en was bereid om mij te helpen.

Vanuit mijn rol als Coördinator IT- en Werkplekbeheer was het ook wel een bijzondere start. Ik had de meeste medewerkers uit mijn team nog nooit gezien, maar moest wel allerlei dingen vragen en zien te regelen.

“Gelukkig is het een leuk team en mede door veel gebruik te maken van online mogelijkheden zoals MS Teams, werd dat wel makkelijker gemaakt.”

De regels rondom corona zijn tussendoor wat soepeler geworden, toen kon ik gelukkig twee keer per week naar kantoor. Soms werkt het gewoon makkelijker om samen met iemand in één ruimte te kunnen zitten. Maar met de strengere richtlijnen werken ook wij weer vanuit huis.

Priscilla belt nog geregeld om te vragen hoe het bevalt, maar dat is voor mijn gevoel eigenlijk nog mijn enige link met Astorium. Verder voel ik mij al echt een medewerker van SBB.

“Ik zal Astorium zeker aanbevelen bij mensen die op zoek zijn naar een baan die écht bij hen past. Zij hebben heel doortastend de match gemaakt.”

Heb jij vragen of interesse
in meer informatie?

Onze Recruiters Priscilla, Bianca en Sonja helpen jou graag!