Zoek een vacature (77)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium

Herinrichting van de IT-organisatie

Situatie

Vanuit de organisatie bij een grote sportinstelling is besloten om informatiemanagement in te gaan voeren. In de praktijk houdt dat in dat de IT organisatie van een uitvoerende rol naar een regiehoudende rol moet gaan bewegen. Daarnaast krijgt de business een grotere verantwoordelijkheid en rol in de keuze welke informatiesysteem het best past bij hun afdeling. Astorium is gevraagd adviserend op te treden bij deze verandering bij de personeelsvraagstukken die hierbij komen kijken.

Aanpak

Astorium heeft, in samenspraak met de organisatie, de bestaande rolprofielen op IT een meer functioneel karakter gegeven. Sterk de koppeling gemaakt tussen de bestaande wensen vanuit IT en meer de proactieve vraag vanuit de Business.

Resultaat

Astorium heeft de contractmanager IT bemiddeld als vervanging van de eerdere IT managers-rol. Tevens zijn twee functioneel beheerders ingezet voor het CRM en het financiële pakket. Functioneel beheerders die gepokt en gemazeld zijn binnen hun vakgebied, de juiste gesprekspartners voor zowel de afdeling finance als de accountmanagers die gebruik maken van het CRM pakket. Daarnaast is ervoor gekozen interim-projectmanagers in te huren via Astorium, die met hun specifieke expertise de organisatie naar een hoger plan kunnen tillen.

Maak persoonlijk kennis Meer informatie over deze praktijkcase? Bel ons via 070 - 358 7375 of gebruik de contactknop.