Zoek een vacature (107)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium
cover

Informatiemanager

Ben je informatiemanager en zoek je een baan? Of heeft jouw organisatie een onvervulde vacature? Astorium heeft vacatures voor informatiemanagers en een netwerk van kandidaten. Daarmee voldoen we aan een groeiende behoefte in de markt.

Informatiemanager, een (nog) nieuw vakgebied

Informatiemanager is een relatief nieuw beroep. Toch zien we in onze dagelijkse praktijk van ICT-detachering dat steeds meer bedrijven behoefte aan een goede informatiemanager. Een informatiemanager probeert namelijk alle informatie die een bedrijf vergaart, te laten bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Dat kan financiële informatie zijn, maar ook productinformatie, marktanalyse, financiële informatie. Als informatiemanager kun je ervoor zorgen dat al deze gegevens effectief worden verzameld én vervolgens strategische en tactische bedrijfsvoordelen opleveren. Omdat informatiemanagement nog zo’n jong beroep is, hebben weinig informatiemanagers een vakopleiding gevolgd. Als informatiemanager heb je vaak hbo of wo-niveau, aangevuld met trainingen zoals BiSL-Foundation. 

Meer weten?

Kijk hier voor onze werkwijze. Vul ons contactformulier in of bel voor meer informatie met onze senior consultants: 

Den Haag:    070 358 73 75
Amsterdam:  020 342 00 60

Waarvoor is een informatiemanager verantwoordelijk? Welke informatie is nuttig? En hoe draagt die informatie bij aan het bedrijfsresultaat? Het zijn twee vragen die je informatiemanager dagelijks beantwoordt. Enkele voorbeelden van je taken:
  • Als informatiemanager beslis je vooral welke informatie de organisatie verzamelt en opslaat
  • Je herkent de informatie die het management helpt bij de besluitvorming
  • Ook beslis je welke informatie via internet aan klanten wordt geboden
  • Informatiemanager betekent meestal: intermediair zijn tussen gebruiker en deskundigen
  • Je bent verantwoordelijk voor het (her)gebruik van bedrijfsinformatie
  • Als informatiemanager ken en controleer je alle informatiestromen

Opdrachten en vacatures voor informatiemanagersBen je een informatiemanager en zoek je een nieuwe baan? Zoek in onze vacatures. Heb je als werkgever juist behoefte aan een informatiemanager? Raadpleeg dan eens één van onze consultants. Zij hebben een breed netwerk aan toppers en kennen misschien al degene die je zoekt.
Informatiemanager en AstoriumIn de zoektocht naar goede informatiemanagers speelt Astorium een doorslaggevende rol. We helpen bedrijven die de waarde van dit nieuwe vak herkennen en een informatiemanager zoeken die bijdraagt aan de groei. Astorium bemiddelt in informatiemanagers als interim-manager of in vaste functies. We weten wat hem of haar drijft, welke loopbaankeuzes tellen. Onze senior consultants kennen de markt en begeleiden onze opdrachtgevers én informatiemanagers naar de optimale klik.