Zoek een vacature (107)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium
cover

HR-manager

Een getalenteerde en ervaren HR-manager is niet gemakkelijk te vinden. Maar het is wél een rol die een fors verschil maakt in het succes van een organisatie.

HR-manager: de functieomschrijving

Een HR-manager (human resource manager) is de schakel tussen een organisatie en de mensen die er werken. Hij zorgt ervoor dat de werkgever op elk moment over de juiste mensen beschikt. Dat doet de HR-manager met een strategie die alle elementen van human resources omvat: werving, selectie, salaris, opleiding, beoordeling. Ook let de HR-manager op talentmanagement, diversiteit, wetgeving en diverse andere strategische HR-doelen en ontwikkelingen. Vaak maakt hij doorslaggevende keuzes, bijvoorbeeld als het gaat om de juiste balans van detachering, interim-functies en vaste medewerkers.

Daarmee is de rol van een HR-manager aanzienlijk breder dan die van de traditionele personeelschef. Beleid, training, persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, reorganisatie en ontslagen, het behoort allemaal tot het takenpakket van de HR-manager. En omdat het bij uitstek een ‘mensenbaan’ is, zijn communicatieve vaardigheden natuurlijk essentieel. Via gesprekken en rapportages houdt de HR-manager voeling met de organisatie én de medewerkers. De HR-manager spoort daarmee zowel de organisatie als de managementlagen aan. Het is een taak met veel verantwoordelijkheid.

Meer weten?

Kijk hier voor onze werkwijze. Vul ons contactformulier in of bel voor meer informatie met onze senior consultants: 

Den Haag:    070 358 73 75
Amsterdam:  020 342 00 60

HR-manager? Dan zijn je uitdagingenAls HR-manager heb je een breed scala aan verantwoordelijkheden. We zetten de belangrijkste taken op een rij:
 • Werving en selectie van nieuwe medewerkers
 • Vacatures opstellen en uitzetten
 • Functioneringsgesprekken voeren
 • Nieuwe mensen wegwijs maken in de organisatie
 • Relevantie functies en competenties vaststellen
 • Medewerkers met problemen begeleiden
 • Een strategie voor scholing en persoonlijke ontwikkeling ontwikkelen
 • Bij reorganisaties is de HR-manager (mede)verantwoordelijk voor outplacement, uitstroom of ontslag
 • Het personeelsbeleid bepalen en doorvoeren
 • Contacten met bijvoorbeeld vakorganisaties
 • Soms draag je bij aan het terugdringen van ziekteverzuim
 • Je bent het aanspreekpunt voor vrijwel alle HR-issues
HR-managers: kandidaten en vacaturesHeeft je organisatie snel behoefte aan een HR-manager? Laat ons jou helpen om de topper te vinden die echt verschil maakt. Of ben jij zélf HR-manager? Blader dan gerust eens door onze vacatures.
HR-manager nodig? Astorium vindt hem of haarOp zoek naar een HR-manager als interim of in een vaste rol? We helpen steeds meer klanten die in deze situatie verkeren. Zij kunnen terugvallen op onze consultants, die met hun inzicht, kennis en ervaring vrijwel elke vacature weten te vervullen. Daarmee is Astorium toonaangevend in detachering, in Den Haag en in de hele Randstad.