Zoek een vacature (75)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium

Astorium introduceert DBA Proof: Inhuren zonder zorgen

Hoe weet je dat je als inhurende organisatie volledig voldoet aan de nieuwe regels die de wet DBA voorschrijft? Onze nieuwe oplossing zorgt ervoor dat u zorgeloos interim professionals kunt blijven inhuren via Astorium.

Wat is DBA?

Organisatie die interim professionals inhuren, zijn onderdeel van een keten. Onderdelen van die keten zijn bijvoorbeeld de inhurende organisatie zelf, het detacheringsbureau en de freelancer die de werkzaamheden uitvoert. De wet zit zo in elkaar dat elke schakel van de keten zelfstandig verantwoordelijk is dat iedere partner in de keten de juiste afdrachten doet naar de Belastingdienst en eventueel naar het UWV.De afdracht wordt bepaald op basis van de arbeidsrelatie in de keten. Is er sprake van een freelancer-constructie of is het eigenlijk een loondienstverband waarin de werkzaamheden worden verricht?

In de oude regeling kon een freelancer een VAR aanvragen, die veel duidelijkheid gaf over de arbeidsrelatie. Onder de nieuwe wet is de beoordeling van de arbeidsrelatie veel meer komen te liggen bij de inhuurder en het detacheringsbureau. Deze wet heet de wet Degerulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA).

Daarom is het van groot belang voor een inhurende organisatie om zich af te vragen hoe de verhouding is met de andere partners in de keten, om zo geen risico te hebben op naheffingen en boetes van de Belastingdienst.

Waarom DBA proof?

Om alle zorgen van onze klanten uit handen te nemen, hebben wij als kwaliteitsbureau ervoor gezorgd dat de hele inhuurketen via Astorium voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt. Wij noemen dat DBA proof inhuren. Inhuren zonder zorgen.

Om er zeker van te zijn dat deze keten DBA proof is, gebruiken wij contracten die door de Belastingdienst goedgekeurd zijn. Ook doen wij de checks bij de freelancers die nodig zijn om te beoordelen of een freelancer als zelfstandig ondernemer aangemerkt kan worden in de zin van de wet. Indien nodig stellen we een nader onderzoek in. Wij worden in deze opzet en beoordeling bijgestaan door een gespecialiseerd bureau, zodat we zeker weten dat de hele keten klopt.

Pas als aan alle voorwaarden wordt voldaan, zullen we een freelancer inzetten op basis van deze DBA constructie.

Als wij er niet van overtuigd zijn dat er sprake is van een freelancer in de zin van de wet DBA, hebben wij natuurlijk ook een oplossing. Wij detacheren dan via een loondienstverband met de professional via een van de bedrijven uit onze groep. Dit bedrijf is NEN 4400-I gecertificeerd, de certificering voor arbeidsbemiddeling. Hierdoor zijn onze klanten wettelijk gevrijwaard van mogelijke claims inzake niet-betaalde loonbelasting, premies sociale verzekering en btw.

Zorgeloos inhuren!

Op deze manier weet je als inhurende organisatie dat je geen risico's loopt met het inhuren van professionals van Astorium, en kun je je zorgeloos richten op het halen van je eigen organisatie-doelstellingen.

Je kunt de werving van nieuwe tijdelijke professionals door Astorium laten verzorgen. Maar ook kun je je bestaande inhuurcontracten via Astorium laten verlopen. Zo weet je dat ook deze inhuur DBA proof is.