Skip to content

Veel reacties op vacature; luxepositie of tijdverspilling?

Corona heeft de wereld flink op zijn kop gezet. Veel bedrijven moeten inkrimpen of staan zelfs op omvallen. Dat valt te merken zodra je een vacature online zet. Waar je ze nog maar een jaar geleden met een vergrootglas moest zoeken, buitelen de sollicitanten nu over je heen.

Luxe of tijdverspilling?

Je hebt de kandidaten dus letterlijk en figuurlijk voor het uitzoeken. Dat is aan de ene kant een luxe. Maar heb je daar eigenlijk wel tijd voor? Het goed doorspitten van alle cv’s en het kritisch lezen van motivatiebrieven is een tijdrovende klus. Ook het organiseren en voeren van selectiegesprekken vormt een aanslag op je toch al drukke agenda.

Maak het jezelf makkelijk

Wij hebben ervaren werving-en-selectiespecialisten, die voor jou behendig de goudhaantjes uit die tsunami aan sollicitanten kunnen filteren. Of het nu gaat om een eerste selectie, het voeren van sollicitatiegesprekken, grondige referentiechecks of het afnemen van een assessment: je kunt bij ons terecht. Astorium en zusteronderneming SuccessGroup hebben alle expertise in huis om jouw vacature snel én goed te vervullen.

Een goede match en weinig risico

Wil je een wat langere periode kunnen kijken of de nieuwe kandidaat echt een goede match is met jouw bedrijf, of is de toekomstige personeelsbehoefte nog niet helemaal duidelijk? Denk dan eens aan een detavast constructie. De kandidaat wordt in dat geval via ons ingehuurd, op basis van de flexibele uitzend-cao. 

Blijkt er toch een kink in de kabel te komen, dan neem je zonder enig risico afscheid van elkaar. Is er een goede klik, dan kun je de medewerker na 1.000 uur zonder verdere kosten aannemen. Dan ben jij verzekerd van iemand die bij jou past, en jouw medewerker van een fijne baan.

Interesse in onze hulp?

Ben je geïnteresseerd in extra ondersteuning bij jouw werving en selectie of de mogelijkheden van een detavast constructie? Neem dan gerust contact met ons op! We informeren je graag over de verschillende mogelijkheden.