Skip to content

De waarde van het praatje bij de koffie

Als het goed is, gaan veel van je bedrijfsprocessen door, zelfs op afstand. Nog nooit is er zoveel online vergaderd en zijn er zoveel documenten in de Cloud gedeeld. De waarde van goede automatisering blijkt ongekend. Maar houd ook de andere kant van je organisatie goed in de gaten: de onderlinge sociale contacten zijn voor veel medewerkers een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. En daar wordt nu, met de crisis, ernstig in gesneden.

Je mist je collega’s

De eerste dagen van het thuiswerken heb je het misschien nog niet zo door. Stiekem is het wel handig om snel even dat wasje te draaien tussendoor, of er te zíjn voor je kinderen nu ze door school naar huis gestuurd zijn. Maar dan gaat er toch iets knagen. Het is toch wel een beetje saai thuis. Je mist dat praatje bij het koffieapparaat, even bijkletsen over de kinderen. Je begint zelfs bijna te verlangen naar een aanvaring met die knorrige receptionist. Kortom: je mist je collega’s. En dat los je niet op met heen en weer mailen.

Sociale (inter)actie

Ga er maar van uit dat je niet de enige bent. Dus trek die stoute schoenen aan en organiseer wat gezelligs voor jou en je collega’s. Gelukkig is er van alles mogelijk, zélfs op afstand. We geven je graag wat inspiratie met deze tips:

  • Organiseer een virtuele lunch. Neem een smakelijk broodje en ga daarmee thuis achter je laptop zitten. Stel een verbod in op zakelijke onderwerpen, pauze is pauze!
  • Heb je collega’s die net als jij graag gamen? Speel samen een spelletje om je lekker uit te leven.
  • Diverse providers hebben de mogelijkheid om gezamenlijk een film of serie te kijken. Ga op de bank liggen, neem een bak popcorn erbij en vergeet niet om tussendoor samen te roddelen over die acteur of te raden wie de moord gepleegd heeft.
  • Doe samen mee met een pubquiz. Bijvoorbeeld: deanderequiz.nl/benefiet-quiz zorgt voor een gezellige avond én je speelt voor het goede doel.
  • Log tegelijkertijd in op een online sportles, zoals die door diverse sportscholen worden aangeboden. Hijg daarna samen uit in een Skype- of Facetime-sessie.

Heb jij nog tips die je met ons zou willen delen? Geef ze aan ons door!