Zoek een vacature (75)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium

Van IT naar regie: help je medewerker de switch te maken

We zeiden het al eerder: de rol van IT is de afgelopen jaren ongelooflijk veranderd. Ga maar na wat er gebeurt als er een keer een computerstoring optreedt. Een bedrijf wordt vleugellam, en het gros van de medewerkers kan net zo goed naar huis gaan, want hun werk ligt stil. Ook voor strategische beslissingen bouwen we meer en meer op big data en de kennis van mensen zoals de Business Analist. En ook de IT-Medewerker binnen de organisatie pakt steeds meer een adviserende, strategische rol.

Bij Astorium merken wij dan ook een toename in de vraag naar tijdelijke IT’ers die de standaardklussen kunnen oppakken binnen een bedrijf. Het installeren van software, plaatsen van hardware: daar heeft de eigen, interne IT’er geen tijd meer voor. Die moet zich tegenwoordig bezighouden met andere zaken. Het plannen van een implementatie van nieuwe systemen, meedenken in projecten en monitoren van security.

De interne IT’er is dus ook gaandeweg doorgegroeid van ‘klusjesman’ naar specialist. Dat vraagt andere vaardigheden dan waar hij ooit mee begonnen is. Meer softskills, meer management. En minder gesleutel aan bits en bytes. Merk je dat dat nog niet helemaal soepel verloopt, of dat hij nog bepaalde competenties mist? Neem contact op met ons. De Success Group biedt verschillende mogelijkheden om iemand in zijn kracht te zetten en zich te laten ontwikkelen.

15 juli 2019