Zoek een vacature (75)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium

IT-professionals hebben soepele softskills nodig

IT-professionals. Ze zaten vroeger vaak verstopt op de onderste verdieping of in een verloren hoekje. Bijna onzichtbaar belangrijke dingen te doen achter hun beeldscherm. En stiekem vonden ze dat eigenlijk wel best. Maar met de steeds verdergaande digitalisering van het bedrijfsleven is er een ware coming-out aan de gang.

IT-professionals staan steeds meer in de schijnwerpers. Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot méér dan alleen ondersteuners – ze adviseren ook. Ze moeten technische zaken kunnen vertalen naar de praktijk op de werkvloer, maar bijvoorbeeld ook digibeten op weg helpen met hun vragen. Met andere disciplines kunnen samenwerken in projectgroepen en goed leesbare analyses opleveren aan het MT. Dat vraagt andere talenten dan puur de automatiseringstechniek, nullen en enen. Dat vraagt om soepele softskills.

Niet iedere geboren automatiseerder is een geboren communicator of adviseur. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ook softskills kunnen getraind en gecoacht worden en de meeste IT-ers vinden het prettig om op individuele basis te werken aan deze skills. De Succes Group is daar meester in. Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen om jouw IT-afdeling adviserende en regiehoudende skills mee te geven? Neem gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek daarover!

15 mei 2019