Zoek een vacature (75)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium

ICT is booming business

Werkgelegenheid anno 2019: ICT is booming business. En een beetje magie

Bij de buren bellen omdat je zelf geen telefoon hebt. Wachten op de postbode om je banksaldo te kunnen checken. Afhankelijk zijn van de krant op je deurmat zodat je weet wat er speelt in de wereld. Kun je je dit nog voorstellen? Toch komen deze voorbeelden uit het Nederland van nog geen 50 jaar geleden. Inmiddels ziet onze wereld er heel anders uit. Met als grootste motor een steeds verder gaande én toegankelijker wordende automatisering. Dat blijkt niet alleen uit ons dagelijks leven, maar ook uit de opbouw van onze arbeidsmarkt.

In 2018 had 1 op de 20 Nederlanders een baan in de automatisering. Daarmee staan wij binnen de EU op de vijfde plaats van landen met werknemers in de ICT-branche, aldus Eurostat. Scholieren kiezen ook vaker voor een opleiding in de automatisering. Hbo’s en universiteiten leveren ieder jaar steeds meer slimme whizzkids af die ICT- en communicatiekennis op hoog niveau met zich meebrengen. Maar (en hier komt de plottwist): er zijn niet genóég ICT’ers voor de toenemende vraag vanuit vrijwel iedere branche. Het UWV spreekt dan ook bezorgd van een “zeer krappe arbeidsmarkt in de ICT” en van “steeds meer bedrijven die in de knel komen door wervingsproblemen”. Oftewel: er zijn wel veel ICT-banen, maar er is tegelijkertijd een chronisch tekort aan ICT-krachten.

Aan ons wordt nieuwsgierig gevraagd waarom het Astorium wél lukt om goede IT-professionals op de juiste plek te krijgen. Hebben wij een toverstokje? Welnee. Wij hebben allereerst een uitgekiend gebruik van big data en een groot en goed onderhouden netwerk, dat wij actief inzetten. Maar volgens ons zit Het Geheim van Astorium vooral in het geven van aandacht. Aandacht voor de klant: precies weten wat hij nodig heeft en waarom. En, zodra we dankzij die kennis een potentieel goudhaantje hebben gevonden, hebben wij aandacht voor de sollicitant. Wij willen begrijpen wat hem beweegt, over de streep trekt en misschien nog ontbreekt. Soms past iemand nog net niet helemaal bij de bedrijfscultuur, of is er nog even een kleine update nodig in kennis. Dat is niet erg. Wij investeren graag in persoonlijke ontwikkeling en extra scholing. Zodat we vervolgens de ultieme match kunnen maken, die anderen niet voor elkaar krijgen. Noem het magie. Wij noemen het aandacht! 

21 februari 2019