Zoek een vacature (74)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium

Aangenaam. Dit is Bailey. Onze Chief Happy Employees.

Toegegeven, er was eigenlijk geen vacature bij Astorium. Wij hebben Bailey aangenomen na een open sollicitatie. Maar toen zij eenmaal een keer toevallig was binnengekwispeld en haar nut had bewezen, konden we eigenlijk al niet meer zonder deze Chief Happy Employees. Want met deze kantoorhond in huis loopt alles nét een beetje soepeler.

Als je Bailey ooit hebt ontmoet, snap je ongetwijfeld waarom wij haar tot vast teamlid hebben benoemd. Deze labradoodle heeft namelijk een behoorlijk aantal competenties in haar rugzak, waarmee ze haar functie tot in de puntjes weet te vervullen.

1. Onderdeel van de sollicitatieprocedure

Kom je bij ons op sollicitatiegesprek, dan is Bailey vast onderdeel van de selectieprocedure. Ze schuift namelijk altijd aan bij het selectiegesprek en eist op vriendelijke doch dringende wijze haar aandacht op. Daarmee breekt ze het ijs en krijgt ze iedere gesprekspartner in de relaxmodus. Zo lukt het ons veel makkelijker om tot de persoonlijke kern van de sollicitant te komen en goed te beoordelen of er een match is met een vacature.

2. Stressverlager

Bailey zorgt ervoor dat onze medewerkers minder last hebben van stress en is zo een rasechte verzuimverlager. Hoe dit komt, blijkt bijvoorbeeld uit een onderzoek van de Universiteit Wageningen. Volgens dit onderzoek stijgt het niveau van het gelukshormoon oxytocine zodra honden en mensen elkaar in de ogen kijken. Is er fysiek contact door een hond (of ander huisdier) te aaien of te knuffelen, dan dalen zowel de bloeddruk als het stresshormoon cortisol, aldus het onderzoek. Wij herkennen dit helemaal!

3. Verhoging vitaliteit

Je ontkomt er niet aan: elke hond, zélfs een Chief Happy Employees, moet geregeld naar buiten om uitgelaten te worden. En dat is niet erg. Integendeel zelfs. Het is inmiddels bewezen dat te lang achter elkaar zitten slecht is voor een mens. Bovendien is het goed om letterlijk even een frisse neus te halen. Laat die zuurstof even goed door je lichaam stromen, dan krijg je daarna vanzelf creatievere ideeën en kun je je weer beter concentreren. Loopt het even stroef tussen twee collega’s? Stuur ze samen een rondje om met Bailey. Dan is het meestal opgelost voordat ze weer het kantoor binnenstappen.

25 maart 2019