Zoek een vacature (74)
v
v
Zoek een professionalAstorium bemiddelt professionals in IT, Finance en HRM op vrijwel alle niveaus voor vaste en tijdelijke functies.
Astorium

Farmaceutische zorginstelling: Onze Controller gaat met pensioen!

Situatie

Control is niet altijd zuiver en alleen control. Binnen de organisatie had de vertrekkende Controller , na een lange staat van dienst, al lang niet meer alleen control in zijn portefeuille. Hij is tevens degene die het contractbeheer en juridische aangelegenheden verzorgd. De organisatie heeft daarnaast te maken met veranderende regelgeving en markt en is daardoor genoodzaakt commerciëler te gaan werken. Dit vraagt een andere mindset bij de medewerkers. Processen moeten in kaart worden gebracht en efficiënter worden gemaakt. De stap moet worden gemaakt van control naar business control.

Aanpak

Astorium was in staat om, na een uitvoerige intake, een helder advies te geven. Ga in deze situatie nu niet een vacature uitzetten maar kies eerst voor een interim oplossing op basis van finance detachering om rust te creëren. Pas dan krijg je een goed beeld van wat je echt zoekt om de komende jaren verder te bouwen aan Control.

Resultaat

De directie heeft, samen met de interim business controller van Astorium, een aantal veranderingen doorgevoerd in het proces en het team. Eigenlijk een uniek moment om veranderingen succesvoldoor te voeren, zonder dat dit het functioneren van een nieuwe controller schaadt. Het klimaat is daardoor geschapen voor een nieuwe controller om met een schone lei van start te gaan. Na een succesvolle werving is de finance professional gevonden die als Senior Business Controller aan de slag kan bij de organisatie. Met een inmiddels zeer tevreden klantevaluatie!

Maak persoonlijk kennis Meer informatie over deze praktijkcase? Bel ons via 070 - 358 7375 of gebruik de contactknop.